Preko jedinstvenog šaltera brže do građevinskih dozvola

Category: Ekonomija

Osnivanje jedinstvenog šaltera za izdavanje građevinskih dozvola - projekat koji u saradnji sa gradskim vlastima treba da realizuje Progres, povod je sastanka predstavnik organizacije sa gradonačelnikom Novog Pazara Mehom Mahmutovićem i načelnicom Gradske uprave za izvorne i poverene poslove, Selmom Pluncević. Ispred EU Progresa, sa predstavnicima gradskih vlasti razgovarali su menadžer, Grem Tindal i Dobrivoje Stančić, zadužen za praćenje komponente opštinskog upravljanja.

Osnivanje jedinstvenog šaltera građevinskih dozvola važno je jer će ubrzati proces privlačenja investicija u Novi Pazar. Suština je da omogućimo da grad brže, efikasnije izdaje građevinske dozvole u svim oblastima, od infrastrukture, do izgradnje stambenih objekata i ekonomskog razvoja. U narednih nekoliko meseci, i pored svih ostalih inrastrukturnih projekata, ovaj bi projekat trebao dati prve rezultate", rekao je Tindal. Reformisanje i modernizacija uprave sprovode se kroz Program evropskog partnerstva sa opštinama i podrazumevaju, po rečima Dobrivoja Stančića, uključivanje svih nadležnih institucija, njihovu saradnju i koordinaciju.

Prema rečima načelnice Gradske uprave, Selme Pluncević, na sastanku su dogovreni rokovi za realizaciju projektnih aktivnosti.

" Definisano je i koje odluke nadležni donosioci odluka treba da donesu kako bi smo oformili jedinstven šalter za izdavanje građevinskih dozvola. Čitava ideja je da izađemo u susret građanima čija su obraćanja po određenim zahtevima iz ove oblasti sve učestalija. Modernizacijom uprave uštedećemo njihovo vreme ali i olakšati posao zaposlenima", zaključila je Pluncevićeva.

Izvor: Odjeljenje za informisanje