POMOĆ GRADA PREDUZEĆIMA U STEČAJU

Category: Ekonomija

Predlog odluka o imenovanju članova Upravnog i Nadzornog odbora, kao i vršioca dužnosti direktora Centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, kao i zahtev za otpis dugova prema javnim preduzećima, od strane radnika firmi u stečaju, samo su neke od tačaka o kojima se izjašnjavalo Gradsko veće na osmoj sednici, održanoj 24.4.2012. godine.

O imenovanju direktora i članova pomenutih odbora Centra, izjasniće se odbornici na prvoj narednoj sednici Skupštine grada Novog Pazara. Za vršioca dužnosti direktora Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju predložen je Hajrudin Hajrović. Upravni odbor Centra imaće sedam, a Nadzorni odbor tri člana u svom sastavu. Prema rečima kandidata za vršioca dužnosti direktora, Hajrudina Hajrovića, Centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju je institucija od izuzetnog značaja, po zaposlene u prosveti, ali prvenstveno po učenike iz sistema osnovnog i srednjeg, kao i visokog obrazovanja, jer će "stručnim usavršavanjem prosvetnih radnika kranji dobitnici biti đaci I studenti".

Na sjednici Gradskog veća razmatran je zahtev radnika preduzeća u stečaju, da im se otpišu dugovanja prema Javnim komunalnim preduzećima čiji je osnivač Grad Novi Pazar. Zahtev je usledio nakon razgovora sa radnicima čija su preduzeća više godina unazad u stečaju, i koji su u nezavidnom ekonomskom položaju. Kriterijum za otpis dugova biće naknadno dogovoren, prema spiskovima zaposlenih u trenutku stečaja. Po rečima člana Gradskog vijeća Fevzije Murića, ovo predstavlja jedan u nizu koraka pomoći Grada preduzećima u stečaju.

Izvor: Odjeljenje za informisanje