Moguće ulaganje Slovenije u Sandžak

Category: Ekonomija

Ambasador Slovenije u Srbiji Franc But inicijator je posete Novom Pazaru. But je, praćen najbližim saradnicima razgovarao sa pomoćnikom gradonačelnika Nihadom Hasanovićem, šefom kabineta gradonačelnika Mirsadom Jusufovićem, i članom Gradskog veća Fevzijom Murićem.

Cilj sastanka je, prema rečima njegovih aktera, definisasnje oblasti u kojima bi područje Novog Pazara moglo biti predmet investicija od strane slovenačkih privrednika. Utvrđeno je da bi saradnja mogla biti ostvarena na polju tekstilne i obućarske industrije, metalne industrije kao i u sferi trurizma I poljoprivrede.

"Dogovorili smo se da razmotrimo potencijale Novog Pazara, I u tom smislu, svrha današnje posete je ispunjena. Za par meseci trebaslo bi da dođemo opet u vaš grad, sa privrednicima zainteresovanim da ovde investiraju. Nas kraju, ako na jednom polju napravimo saradnju, to znači da smo zajednički uspeli, " kazao je But.

Pomoćnik gradonačelnika, Nihad Hasanović istakao je danas u razgovori sa asmbasadorom Slovenije značajan jer otvaraju mogućnost privrednog ulaganja te zemlje u region Sandžaka.

"Naš kraj je do sada u tom smislu bio zapostavljen, uprkos činjenici da je Slovenija druga po broju radnika koje zapošljava u Srbiji. "

Izvor: Odjeljenje za informisanje