Novopazarski tekstilni proizvodi na tržištu Poljske

Category: Ekonomija

Beograd / Poznan, 1. mart 2011. godine: Sedam tekstilnih kompanija koje učestvuju u aktivnostima Programa za jačanje ekonomske sigurnosti Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) potpisaće ugovor sa poljskom kompanijom "Prelic" koja će biti ekskluzivni distributer proizvodnog asortimana ovih firmi na tržištu Poljske. Ugovor sa poljskim partnerom kojim se omogućava ulazak srpskih tekstilnih preduzeća na tržište Poljske, biće potpisan tokom Međunarodnog Robnog Sajma u Poznanu, jednog od najvećih poljskih sajmova koji se održava od 1. do 3. marta, a na kojem će izlagati sedam srpskih kompanija.

Ovih sedam kompanija članice su Asocijacije tekstilnih proizvođača iz Sandžaka, sa kojima je USAID kroz strateško partnerstvo obezbedio logističku i finansijsku pomoć kako bi došlo do realizacije ovog ugovora.

USAID aktivno sarađuje sa kompanijama tekstilne industrije u Srbiji kako bi im omogućio lakši izlazak na inostrana tržišta i time doprineo oporavku domaće ekonomije.

Ulazak kompanija iz Sandžaka na tržište Poljske je rezultat devetomesečne kampanje koju je vodio Program za jačanje ekonomske sigurnosti USAID, a koja je počela pregovorima o saradnji sa predstavnicima Ambasade Republike Poljske u Beogradu. Kampanja je nastavljena u oktobru 2010. godine kada su uz pomoć USAID sandžački tekstilci otputovali na inicijalne pregovore sa predstavnicima poljskih maloprodajnih i veleprodajnih lanaca i preduzeća, što je u isto vreme bila i prva trgovačka misija srpskih preduzeća u Poljsku nakon 20 godina.

Na sajmu u Poznanu izlagaće kompanije, članice ASSTEX: Maxers, Stig, Benneli, Classx, Big Boys, Bros and Exact.

Verzija lifleta na Srpskom jeziku - preuzmi
Verzija lifleta na Engleskom jeziku - preuzmi
Verzija lifleta na Poljskom jeziku - preuzmi

Poznan International Fair OD 1. DO Pavilion 5, Stand 165/167