A- A A+

Nastavljena akcija "Pažljivkova pravila o saobraćaju"

U okviru akcije koju Savet za bezbednost saobraćaja Grada Novog Pazara i republička Agencija za bezbednost saobraćaja sprovode tokom čitave godine, učenicima prvog razreda OŠ „Bratstvo“ podeljen je edukativni materijal „Pažljivkova pravila o saobraćaju“.


Član gradskog Saveta, Safet Redžepović podsetio je da su samo ove godine pokloni u vidu fluorescentnog ranca i knjige o saobraćajnim pravilima obezbeđeni za gotovo 1600 prvaka.
„Predstava u kojoj Pažljivko objašnjava zašto je važno znati osnovna saobraćajna pravila i pridržavati ih se, oduševila je mališane, ali i njihove učitelje i roditelje. Na način prilagođen učenicima prvog razreda objašnjeno je kako da svako dete bude bezbedan učesnik u saobraćaju“, kazao je Redžepović.


Akcijom „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ obuhvaćena su i deca predškolskog uzrasta kojoj će, u okviru aktivnosti upoznavanja sa saobraćajnim pravilima biti podeljene tematski prilagođene slikovnice. Cilj ovakve akcije je rana edukacija i preventivno delovanje, kako bi najmlađi na zanimljiv način upoznali i lako zapamtili osnovna praila važna za njihovu bezbednost.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops