A- A A+

Sportski teren – poklon Grada učenicima OŠ „Vuk Karadžić“

Grad Novi Pazar pokonio je sadašnjim i brojnim generacijama budućih učenika Osnovne škole  „Vuk Karadžić“ , novi sportski teren, na kome će nesmetano obavljati nastavu fizičkog vaspitanja. Poklon je samo deo intenzivnog zalaganja lokalne samouprave da u saranji sa školskim rukovodstvom, đacima i nastavnicima obezbedi adekvatne uslove za  obavljanje nastave.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, podsetio je ovim povodom da je u kratkom vremenskom roku mnogo toga urađeno kako bi objekat škole bio pretvoren u funkcionalan i moderan prostor.

„Želeli smo da učenici i nastavnici budu zadovoljni. Izgrađene su i potpuno opremljene četiri nove učionice ove škole. U toku je rekonstrukcija sportske hale „Izudin Šušević“, koja se nalazi u neposrednoj blizini škole a koja će najmlađima, kao i svim građanima biti od koristi.“

Kako je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija u  budućnost, Grad će u narednom periodu napraviti još jedan značajan korak.

„ Na zadovoljstvo svih, a imajući u vidu broj učenika, na našu inicijativu, a preko Kancelarije za javna ulaganja biće obezbeđeni uslovi za potpunu rekonstrukciju OŠ „Vuk Karadžić“, kazao je ovim povodom gradonačelnik Nihat Biševac.

Direktorka škole Rafeta Emrović  ističe da poklonom u vidu sportskog terena Grad sem što rešava dugogodišnji problem u vezi sa obavljanjem nastave, daje dodatni podstrek nastavnicima i učenicima da na sportskim takmičenjima ostvaruju sjajne rezultate, što je i ranije, uprkos nedostatku adekvatnog prostora bio slučaj. 

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops