A- A A+

Novi Pazar - grad koji razgovara

Tokom prethodnog vikenda Dijalog kafe Novi Pazar bio je domaćin Karavanu mladih iz Beograda i Novog Sada kao deo projekta "Novi Pazar u dijalogu".

Zadatak domaćina bio je da u dijalogu sa gostima predstavi Novi Pazar kao grad koji otvoren za dijalog i sklapanje novih trajnih prijateljstava. Dijalog kafe je, samim tim, mehanizam kulturne i turističke promocije Novog Pazara u zemlji i svetu.

Uz podršku MDULS i grada Novog Pazara, ponovo je aktiviran Dijalog kafe u Centru Duga, čime je Novi Pazar ponovo u mreži sa velikim svetskim centrima.

Dijalog kafe je mesto gde se vodi dijalog- dijalog kao osnov demokratskog društva ali i izraz duhovne potrebe čoveka da se izgradjuje kroz odnose sa drugima.
Dijalog kafe je mesto susreta, komunikacije, razgovora, razmene mišljenja i ideja, mesto stvaranja novih veza.

Povodom ponovnog pokretanja Dijalog kafea priređen je svečani koktel a nakon toga održana internacionalna sesija na temu "Youth for peace".

Tokom dvodnevne posete mladi su posetili najznačajnije kulturno- istorijske spomenike, prisustvovali otvaranju izložbe Sopoćanska viđenja, prisustvuju predavanju "Kultura dijaloga" i družili sa mladima iz Novog Pazara.

Novi Pazar bogatiji je za nova prijateljstva i mlade koji su sada njegovi najbolji ambasadori.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops