A- A A+

Počela Dečja nedelja

Dečja  nedelja koja se ove godine održava pod sloganom "Da pravo svako - dete uživa lako", bila je povod da se na gradskom šetalištu tradicionalno okupe naši najmlađi sugrađani, polaznici novopazarskih vrtića. Manifestaciju, kao i prethodnih godina, organizuju Grad Novi Pazar i “Prijatelji dece”.
 
Karneval osmeha i boja, devojčice i dečake odevene u najdivnije kostime, pozdravila je predsednica Skupštine Grada Ifeta Radončić.
 
“Dragi mališani, vaše je pravo da budete srećni i da u sreći uživate. Zadatak nas odraslih jeste da vaše osmehe čuvamo i da učinimo sve da oni traju zauvek. Zato, draga deco, bezbrižno sanjajte, maštajte i smejte se što više. Mi ćemo se truditi da vaše detinjstvo učinimo bajkovitim a život što lepšim, jer na takav život sva deca imaju pravo”, rekla je ovim povodom predsednica Skupštine Grada Ifeta Radončić.
Ispred Gradskog veća, okupljenima se obratila Ulfeta Demčović.
 
“Grad Novi Pazar ulaže u budućnost  najmlađih. U okviru ovogodišnje manifestacije “Dečja nedelja obeležava se jubilarnih trideset godina Konvencije UN, o pravima deteta. U saradnji sa organizacijom “Prijatelji dece” potrudili smo se da i ovogodišnju Dečju nedelju  obeležimo nizom manifestacija”, kazala je članica Gradskog veća Grada Novog Pazara Ulfeta Demčović.
 
Dečja nedelja će, na radost najmlađih, trajati do 13. oktobra ove godine.
 
 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops