A- A A+

Sportski kompleks na Hadžetu jedan od najlepših u Srbiji

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je danas da je sportski kompleks na Hadžetu, u okviru kojeg se nalazi i Atletski stadion, jedan od najlepših u Srbiji. On je tom prilikom posetio i trening ovdašnjeg prvoligaša.
Gradonačelnik je ocenio da je atletski stadion u Novom Pazaru među najboljima na Balkanu, a da su prateći tereni doprineli da sportsko-infrastrukturna celina u delu grada sa više od 20.000 žitelja bude zaokružena. Gradonačelnik Novog Pazara dodaje da je prevashodni cilj bio da se meštanima Hadžeta, najmlađima i onim nešto starijima, pruži mogućnost da u slobodno vreme rekreiraju.


„Sigurno je ovaj kompleks jedan od najlepših u Srbiji, a Grad Novi Pazar će sigurno nastaviti da se trudi da unapređuje sportsku infrastrukturu, iako je ona najbolja u zemlji, mi ćemo osim za sportiste nastaviti da izgrađujemo terene i igrališta. Cilj nam je da u svakom naselju stvaramo što bolje uslove da bi se građani bavili sportom, a on je itekako bitan za normalan razvoj maldih ljudi“, rekao je gradonačelnik Biševac.

Nihat Biševac je posetio i trening prvoligaša Novog Pazara, istakavši da je za godinu dana, a na veliko zadovoljstvo ljubitelja popularnog sporta, klub od stanja koje je nagoveštavalo i gašenje došao do prvoligaškog vrha.

„Grad Novi Pazar je kao i uvek stao iza fudbalskog kluba, preuzeo je dugove iz prethodnog perioda da može nornalno da startuje uz stabilno finansiranje sa novim mladim ljudima, stručnim štabom, ali i vernom publikom, koja je itekako zaslužna za dobre rezultate fudbalera. Novi Pazar je prepoznat kao grad sporta, a pre svega i grad fudbala, siguran sam da će u narednom periodu ovaj tim i rukovodstvo kluba sve dati da uđemo u superligu“, dodao je Nihat Biševac.

Usluge sportskih terena na Hadžetu koriste brojni sportski klubovi iz Novog Pazara, a pre svega fudbalski kolektivi. Neki iskusni asovi tu bi mogli da dobiju i adekvatne naslednike.

Atletski stadion na Hadžetu je postalo omiljeno mesto Novopazaraca, pa osim sportista, ovo mesto posećuju i svi građani, koji se ovde rekreiraju, a najmlađi uživaju na novoizgrađenom igralištu.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops