A- A A+

Bolji uslovi za učenike i nastavnike Ugostiteljsko – turističke škole

Nakon  intenzivnih radova na uređenju Ugostiteljsko –turističke škole u Novom Pazaru, učenici su početak školske godine dočekali u novom ambijentu. Tokom posete školi, gradonačelnik Nihat Biševac podsetio je da je za ulaganje u razvoj obrazovanja budžetom Grada u 2019. opredeljeno 220 miliona dinara.
 
„Ugostiteljsko – turistička škola je najmlađa škola na ovom prostoru, smeštena u starom objektu. Investiranjem želimo da stvorimo optimalne uslove za rad učenika i nastavnika. Reč je o izuzetno popularnim obrazovnim profilima, za koje je interesovanje iz godine u godinu veće“, kazao je gradonačelnik Biševac.
 
Prioriteti ulaganja u preuređenje Ugostiteljsko – turističke škole određeni su u saradnji sa rukovodstvom obrazovne ustanove. Direktor Iso Ćorović je istakao da je saradnja sa Gradom izuzetna.
Tokom letnjeg raspusta zahvaljujući ulaganjima podignut je nivo materijalno – tehničke opremljenosti škole, što će uticati na kvalitet nastavnog procesa. Takođe, zamenjena je kompletna stolarija na objektu, završena toplotna izolacija i molerski radovi u unutrašnjosti zgrade. Za četiri učionice obezbeđen je novi inventar a poboljšana je i internet veza, čime su stvoreni bolji uslovi za vođenje elektronske evidencije u nastavi.
 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops