A- A A+

Završni radovi na rekonstrukciji Gimnazije

Zbog rekonstrukcije školskog objekta nastava za novopazarske gimnazijalce počeće 16. septembra. Radove u Gimnaziji obišao je gradonapčelnik Nihat Biševac, podsećajući da je reč o investiciji Vlade Srbije.

„Radovi, čija je vrednost 9 miliona 650 hiljada dinara, finansiraju se preko Kancelarije za javna ulaganja. Po prvi put otkada je zgrada naspravljena, izvodi se kompletna rekonstrukcija škole, da bi obezbedili najbolje uslove za obavljanje nastave. Želimo da budu zadovoljni učenici, nastavnici i kompletno osoblje jedne od najstarijih škola u Srbiji“, rekao je gradonačelnik Biševac, najavljujući nova ulaganja u rekonstrukciju školskih objekata.

„U toku je izrada projekta vrednog 3 milona eura, za rekonstrukciju OŠ „Bratstvo“. U okviru ovog projekta predviđena je, između ostalog izgradnja zatvorenog bazena, namenjenog učenicima ali i svim građanima. Planom je u narednoj godini predviđena i rekonstrukcija OŠ „Desanka Maksimović, što je investicija vredna preko 1,5 miliona eura“.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac podsetio je ovom prilikom da je u toku postupak kupovine parcele za školu u Šutenovcu, kako bi se rasteretila OŠ „Vuk Karadžić“. 
 Izvođač radova u novopazarskoj Gimnaziji je kompanija „Dacić“, a prema rečima direktora Nermina Dražanina, uloženi su izuzetni napori da nastava počne polovinom septembra. 

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops