A- A A+

Grad Novi Pazar obradovao prvake poklonima

U čast nove generacije učenika koji su danas pošli u prvi razred osnovne škole, Grad Novi Pazar je i ove godine obezbedio poklone. Poklone prvacima, kojih je ove godine 1550, u svim školama dodeli li su predstavnici lokalne samouprave. Na dan kada zvanično počinju njihove školske obaveze, priliku da se druže sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem imali su đaci prvaci OŠ „Desanka Maksimović“. Ovaj divan susret gradonačelnik je opisao kao iskustvo koje obogaćuje odraslog čoveka i čini njegov život prepun obaveza mnogo lepšim, a prvacima poručio:

„Polazak u školu je jedan od onih dana koji se u životu pamte. Želeli smo da tako značajan trenutak podelimo sa vama, a pokloni koje ste dobili treba da vam olakšaju rad i motivišu vas da budete vredni, marljivi i odgovorni u izvršavanju svojih obaveza. Škola, kada je zavolite, može biti i jedna vrsta uzbudljive igre koja vam olakšava da ostvarite cilj – stičete znanja i veštine“, rekao je graodnačelnik Biševac pred prvacima.

Gradonačelnik Novog Pazara je podsetio da je podela pribora prvacima tradicionalan gest i da Grad iz godine u godinu sve više resursa ulaže u razvoj kvalitetnog obrazovanja.

„Nastojimo da stvorimo što bolje uslove za rad učenika u osnovnim i srednjim školama ali i njihove nastavnike. Ulaganjem u školsku infrastrukturu pazimo na decu našeg grada i obrazovanje je jedan od prioriteta lokalne samouprave“, kazao je gradonačelnik i za početak naredne godine najavio kompletnu rekonstrukciju objekta OŠ “Desanka Maksimović.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops