A- A A+

Novi Pazar se, po infrastrukturnim ulganjima i izgradnji nalazi na drugom mestu liste lokalnih samouprava u Republici Srbiji. Ekipe su na terenu, a prema rečima pomoćnika gradonačelnika Nihada Hasanovića, radovi se trenutno izvode na preko deset lokacija. Predstavnici Grada razgovarali su sa meštanima sela Lukare, gde je, u naposrednoj blizini škole okončano asfaltiranje.

„Danas su završeni radovi na prilazu školi i seoskoj ambulanti. Biće preuređeni i platoi oko škole a pre nekoliko dana završeni su radovi oko Osnovne škole „Avdo Međedović“ u Selakovcu. Za sutra je planirano asfaltiranje pristupnog puta do škole u Bagrima a sve to u želji da učenici i nastavnici, kao i meštani uopšte, spremno dočekaju školsku godinu koja počinje za nekoliko dana“, rekao je Hasanović ovim povodom.

Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović je istakao da radnici JP za uređenje građevinskog zemljišta ubrzano rade na obeležavanju vertikalne i horizontalne signalizacije, popravljanju bezbednosnih ograda oko škola gde je potrebno, a sve u cilju da deca budu potpuno bezbedna.

On je podsetio da radovi traju u ulici Save Kovačevića, Dimitrija Tucovića, na Ćeremidžinici, u ulici Rajka Ackovića i Nurije Pozderca. Mehanizacija je stigla i do Novopazarske banje, naselja Selakovac – ulica 404 i td. Izvode se pripremni radovi za asfaltiranje, postavljanje asfaltne podloge, kao i rekonstrukcija kišne i kanalizacione mreže.

„Intenzitet radova je isti na gradskom i seoskom području, i nemoguće je, po rečima Hasanovića pobrojati sve lokacije na kojima je mehanizacija aktivna. Do kraja ove građevinske sezone biće asfaltirano još desetak kilometara seoskih puteva, uređeni platoi zgrada u centru grada“, kazao je pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović, koji je podsetio da su jutros započeli radovi na platou zgrade Jezero, platou kod autobuske stanice. Radovi se izvode u Ćukovcu, na Jaliji, kod zgrade Bor.

„U toku je tender za još pet igrališta, kako bi smo slobodan prostor oko zgrada iskoristili na najbolji način. Želimo da povećamo broj parking mesta i igrališta za decu, da se površine osvetle i adekvatno ozelene. U toku je priprema novih tenderai puno toga po njih značajnog građani mogu da očekuju. Planove nisu poremetile ni kiše koje padaju ovih dana“.

Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović pozvao je građane da se obrate Gradskoj upravi kako bi slika o neophdnim ulaganjima bila kompletna.

„Malo pričamo, mogo radimo i svedoci ste da građani pozitivno reaguju, podržavaju naše napore, pa nema razloga da ne nastavimo istim intenzitetom“, zaključio je Hasanović.

Meštani Lukara uputili su veliku zahvalnost svima koji su na bilo koji način doprineli realizaciji za njih izuzetno važnog projekta ističući da je "ovo što je urađeno hajrat za celu mesnu zajednicu Lukare".

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops