A- A A+

Tradicionalnim Letnjim vašarom zadovoljni i kupci i prodavci

Ovogodišnji upravo završeni Letnji vašar u Novom Pazaru razlog je da budu zadovoljni i kupci i prodavci, ali i organizatori. Prema rečima direktora Sportsko sajamske ustanove „Pendik“, Enesa Pljakića, klimatizacijom dvorane postignut je pun pogodak i podsetio na motive održavanja letnjeg vašara.

„Svake godine obavimo razgovor sa prodavcima i napravimo dogovor da cene maksimalno prilagode građanima slabije platežne moći. Ovakve manifestacije održavaju se za dobrobit svih naših građana, ali prvenstveno zbog onih porodica sa većim brojem članova, odnosno dece. Jer treba biti realan i znati da nije isto kupiti odeću i pribor za jedno i da dvoje, troje i više dece. Da ne govorimo o cenama i mogućnosti da na vašaru za dvadeset eura, koliko koštaju farmerice u butiku, nabavite tri ili četiri slična artikla“, kazao je Pljakić.

Direktor SSU Pendik ističe da je Novi Pazar ovim povodom posetio veliki broj gostiju, bilo da je reč o izlagačima ili kupcima. Bilo je posetilaca, ali i izlagača iz Zrenjanina, Brusa, Kruševca, Vrnjačke Banje i Niša, kao i redovnih gostiju iz Rožaja, Tutina, Sjenice, Priboja i Prijepolja, što potvrđuje da je neko ovakav vid trgovine prepoznao kao prihvatljiv. Zbog velikog posetilaca tokom proteklih dana, zadovoljni su i novopazarski ugostitelji, jer je gastronomska ponuda ovog kraja izuzetno zanimljiva. 

„Zaista je spektar onih koji imaju razloga da budu zadovoljni održavanjem letnjeg vašara izuzetno širok, od zakupaca štandova, do ugostitelja, poreske uprave, celog grada“, rekao je Pljakić, podsećajući da je ovogodišnju manifestaciju obeležila i jedna ne baš uobičajena situacija.

„Čovek je izgubio novac i koliko znam, radilo se o ozbiljnoj sumi. Novac su pronašli ljudi iz firme „Nesal“ i o tome nas obavestili. Zahvaljujući njihovoj reakciji, vlasnik novca je došao da preuzme ono što mu pripada, na zadovoljstvo svih nas“, kazao je direktor SSU „Pendik“.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
EP 280 160 LAT1
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika