A- A A+

Saradnja Grada Novog Pazara i Bošnjačkog nacionalnog vijeća

Gradonačelnik Nihat Biševac, predsednica Skupštine Ifeta Radončić i pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović, razgovarali su sa predsednikom BNV Esadom Džudžom, i potpredsenicima Saitom Kačaporom i Fuadom Baćićaninom o podršci koju Grad Novi Pazar može da pruži u radu i realizaciji programa Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

„U pitanju je prva poseta novog saziva Bošnjačkog nacionalnog vijeća. Razgovarali smo o konkretnim projektima koji će biti realizovani i o oblicima podrške koju grad može da pruži, u cilju što boljeg rada i funkcionisanja Vijeća i rešavanja prioritetnih pitanja iz njegove nadležnosti“, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac nakon sastanka.

Predsednik BNV-a Esad Džudžo istakao je zadovoljstvo podrškom koju ova institucija ima u sprovođenju planova. „Imamo podršku neophodnu za realizaciju projekata. Otvorili smo i tokom ovog sastanka nekoliko tema kojima ćemo se baviti i tokom ove godine i tokom čitavog mandata. Uz ovakvu podršku imamo istorijsku šansu da ostvarimo rezultate koji će postati standard za ostvarivanje interesa bošnjačke nacionalne zajednice“, zaključio je Džudžo.

Sait Kačapor istakao je da BNV ima konkretne, dugoročne planove. „Pokrenuli smo pitanje osnivanja Katedre za bosanski jezik i književnost na Državnom univerzitetu, pri čemu smo ostvarili i saradnju sa univerzitetima u regionu, Ministarstvom prosvete Republike Srbije. Nigde nismo naišli na otpor, vrlo smo optimistični. Što se današnje posete tiče, naišli smo na izuzetno razumijevanje gradonačelnika i njegovih saradnika i visok stepen sloge oko zajedničkih ciljeva, što je garancija uspijeha“.  

 

Foto galerija

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika