A- A A+

Gradonačelnik Biševac: Važno je preventivno delovati kod porasta vodostaja reka

Kiša koja je prethodne noći padala jakim intenzitetom i sneg koji se naglo topio prethodnih dana doveli su do povećanja nivoa vodostaja reka Raške, Jošanice i Trnavice. Kritične tačke duž reka u naseljima u Novom Pazaru obišao je gradonačelnik Nihat Biševac sa pomoćnicima i saradnicima, te direktorima javnih preduzeća i članovima Štaba za vanredne situacije.

Na svu sreću voda se nije izlila iz korita, ali uprkos tome na nekoliko lokacija duž Trnavice i Jošanice došlo je do urušavanja puta.Javnim službama biće naloženo da narednih dana ulože maksimalne napore kako bi se učinilo sve da do izlivanja reka usled eventualnih kiša više ne bude.

Prema rečima gradonačelnika Biševca, cilj je da se obiđu dobro poznate lokacije koje su predhodnih godina bile poplavljene, kako bi se na vreme i preventivno reagovalo.

“Hvala Bogu, reke se nisu izlile. Na par lokacija nabujale reke odnele su delove puta. Sa predstavnicima nadležnih službi i Štaba za vanredne situacije razgovarali smo šta se mora preduzeti, posebno na lokacijama gde ima stabala i rastinja. Učinićemo sve kako bi se sprečile veće posledice. Mini brane na pritokama reka uvek u ovakvim situacijama odigraju važnu ulogu. I tokom ove godine biće izdvojena sredstva u iznosu od oko 5 miliona dinara kako bi se brane održavale”, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops