A- A A+

Raspisan javni poziv za dodelu grantova licima iz readmisije

Grad Novi Pazar je juče raspisao javni poziv za dodelu novčanih grantova, grantova za izgradnju kuća, kao i za obrzbeđivanje građevinskog materijala, za lica iz kategorije interno raseljenih i povratnika po Sporazumu o readmisiji. U ponedeljak 28. januara tekuće godine, u svečanoj sali Kulturnog centra biće održana info sesija za sve zaiteresovane iz navedenih kaegorija, koji žele da apliciraju za neki od tri vrste grantova.

“Sve tri vrste grantova odnose se na interno raseljena  lica koji povratnički status imaju po Sporazumu o readmisiji iz 2007. godine. Sva tri granta dodeljuje komisija koja će odlučivati o izboru korisnika po jasnim kriterijumima”, rekao je član Gradskog veća Grada Novog Pazara.

Ekonomski grantovi limitirani su na iznos od 1500 eura, koji je namenjen licima zaiteresovanim za pokretanje sopstvenog biznisa i taj javni poziv, za razliku od druga dva, trajaće trideset dana.

“Javni poziv za druga dva granta trajaće 45 dana s obzirom na činjenicu da je prikuljanje potrebne dokumentacije nešto kompleksnije”.

Član Gradskog veća Fevzija Murić veruje da će po okončanju sesije u ponedeljak, broj zainteresovanih za grantove opravdati očekivanja. Projekat  koji  sprovodi Grad Novi Pazar u partnerstvu sa humanitarnim društvom “Merhamet Sandžak”, finansira Delegacija Evropske unije u Srbiji. 

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika