A- A A+

Urbanizacija Blaževa se nastavlja

Poslednja faza radova na urbanizaciji naselja Blaževo, trebalo bi da bude gotova za mesec dana – najavljeno je na sastanku u Gradskoj upravi. Vrednost radova  koji su u završnoj fazi, a odnose na uređenje  vodovodne mreže, putne infrastrukture i javne rasvete je 695 hiljada evra.

“Za izgradnju kuća, putne infrastrukture, vodovodne i kanalizacione mreže u Naselju Blaževo, Grad Novi Pazar do sada je uložio oko 500 hiljada evra”, podsetio je član Gradskog veća, Fevzija Murić nakon jednog od završnih sastanaka sa izvođačima radova na ovom projektu. On je rekao da bi radovi trebalo da budu završeni u narednih mesec dana.

“Ovo je prvi put da se vodovodna mreža produžava za 2000 metara, putna infrastruktura se radi u dužini od 650 metara i rade se sve ulice, odnosno kraci u samom naselju i devet kuća koje planiramo da uselimo pre decembra. Svi ovi radovi trebalo bi da budu gotovi do kraja novembra,da ljudi dobiju vodu i kanalizaciju i da svi u tom delu naselja dobiju vodu, bez obzira da li se nalaze sa leve ili desne strane puta, a u planu je produženje dalje mreže do groblja u Vržogrncima”kazao je Murić.

Blaževo je jedno od prvih nehigijenskih naselja u Srbiji koje je urbanistički i projektno potpuno rešeno. Projekat je radio Zavod za urbanizam, a radove izvode: JKP ”Vodovod i kanalizacija”, Novi Pazar – put i preduzeće SEA. Vrednost poslednje faze  projekta je 695 hiljada evra.

Lokaciju na kojoj se izvode radovi obišao je učesnik u projektu Armin Mehović i rekao da ta deonica kreće da se asfaltira početkom sledeće nedelje.”Gledaćemo da sve bude gotovo do kraja novembra” naglasio je on i dodao da bi završetku radova, kako je najavljeno, trebalo da prisustvuju i predstavnici donatora iz Delegacije Evropske unije, UNDP , Ambasade Japana, Komesarijata za izbegla i raseljena lica i ministarka Zorana Mihajlović, kao glavna koordinatorka za sprovođenje Strategije za poboljšanje kvaliteta života Roma.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops