A- A A+

Elektronski dnevnici u OŠ „Bratstvo“

Osnovna škola „Bratstvo” zahvaljujući podršci grada Novog Pazara, jedna je od 60 škola u Srbiji, obuhvaćenih pilot projektom Ministarstva prosvete - uvođenje i implementacija elektronskih dnevnika u sistem ocenjivanja učenika.

„Obezbedili smo zahvaljujući podršci na lokalnom nivou, 50 laptop računara za nastavnike i učitelje naše škole. Na ovaj način biće  za početak ocenjivani đaci prvog i petog razreda, a za nastavno osoblje predviđene su obuke“, rekao je direktor OŠ „Bratstvo” Dejan Kulundžić, ističući da inovacija pruža I mogućnost korišćenja elektronskih udžbenika. Da obrazovno – vaspitni proces učenika bude na evropskom nivou jedan je od prioriteta lokalne samouprave.  Zato je, prema rečima gradonačelnika Nihata Biševca, uvođenje elektronskih dnevnika projekat čiji je deo i Novi Pazar, rame uz rame sa većim gradovima u Republici.

„Grad će učiniti sve da bi i ostale škole u što kraćem roku počele da primenjuju novinu – elektronsko ocenjivanje učenika. Cilj nam je da podržimo unapređenje uslova rada u osnovnim i srednjim školama, da bi kvalitet nastave bio na što većem nivou”, istakao je gradonačelnik Biševac. U oškoli „Bratstvo“ će, uz novčanu podršku grada, do kraja letnjeg raspusta biti završeni i radovi na sanaciji ravnog krova, čime se rešava višegodišnji problem prokišnjavanja, odonosno propadanja samog objekta.  

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika