A- A A+

Podrška OSCE razvoju Novog Pazara

U cilju poboljšanja uslova života građana Novog Pazara OEBS Misija u Srbiji pruža našem gradu ogromnu podrku a kako je najavljeno tokom sastanka gradonačelnika Nihat Biševca i presednice Skupštine grada Ifeta Radončić sa šefom Misije Andeom Oricijom, saradnja će biti još intenzivnija. Oblasti podrške su različite, od ekonomije, bezbednosti do ekološkog aspekta a gradu je pružena nesebična sgtručna pomoć OSCE i na izradi desetogodišnje strategije održivog razvoja, dokumenta od izuzetnog značaja za dalji razvoj lokalne zajednice.

„Reč je o angažovanju eksperta Ričarda Alena, koji će nam pomoći da postavimo prioritete i sačinimo strategiju koja će odrediti pravac razvoja grada u narednih deset godina. Pored saradnje na planu ekonomskog razvoja za nas je značajna i podrška na unapređenju transparentnosti jer želimo da trajno uspostavimo pravilo otvorenosti u radu i komunikaciji sa građanima“, rekao je ovim povodom gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. Šef OSCE Misije u Srbiji, Andea Oricio istakao je da su važnost „zajedničkog delovanja na različitim projektima i partnerski odnos sa domaćinima kao ključ uspeha u radu.

„Sutra ćemo vaš gradonačelnik i ja zajedno otvoritiu jedan izuzetno važan događaj u Novom Pazaru, koji realizujemo u saradnji sa Transparentnost Srbija na temu „Borba protiv korupcije“, što je potvrda da tretiramo važna društena pitanja i zalažemo se za rešavanje ozbiljnih društvenih problema. Važan deo našeg delovanja usmeren je prema mladima, njihovim potrebama i izazovima. Učinićemo sve da potencijal koji imate iskoristite na najbolji mogući način“, zaključio je Oricio.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops