A- A A+

Deponija će se redovnije sanirati, tragamo za konačnim rešenjem

Nakon duže vremena deponija Golo Brdo je detaljnije sanirana. Na taj način su meštanima okolnih sela omogućeni humaniji uslovi za život. Sa izrazima zahvalnosti oni su danas dočekali predstavnike lokalne vlasti i gradonacelnika Nihata Biševca, uvereni, nakon razgovora sa njima, da će aktuelna vlast u dogleno vreme i konačno rešiti njihov problem.

Na gradskoj deponiji konačno se uspostavlja red. Velikim delom ona je sada prepokrivena zemljom i požari više ne bukte na sve strane. U planu je i obezebeđivanje posebne lokacije za klanični otpad. Nadležni obećavaju redovniju sanaciju iste.

‘’Posle pet godina je obavljena sanacija deponije i većinom je ugašen požar, što je veoma bitno. Zahvalio bih meštanima koji žive u okolini deponije na strpljenju i razumevanju tokom realizacije sanacije. U narednom periodu Grad će se sigurno potruditi da na vreme ulaže sredtstva za ove namene I da ne dozvoli da se ovakve svari ponove’’, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, podsetivši da je na deponiji tragično izgubljen i jedan ljudski život.

Gradonačelnik je takođe najavio da se planira izgradnja regionalne deponije za Novi Pazar, Tutin i Rašku, čime bi se konačno rešio problem. On je napomenuo da to nije lak process, te da predstoji period od nekoliko godina da bi se sve to obezbedilo, ali ‘’Grad Novi Pazar, zajedno sa opštinama Tutin i Raška i uz pomoć Ministarstva za zaštitu životne sredine, radiće na otvaranju savremene regionalne deponije’’, kazao je Biševac.

Izvor: rtvnp.rs

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops