A- A A+

Svečani prijem – prigodan susret sa prijateljima Novog Pazara

Gradonačelnik Nihat Biševac bio je domaćin prijema organizovanog u novopazarskom Domu omladine povodom Dana grada, 20. aprila. Svečanosti je prisustvovao veliki broj inostranih gostiju, predstavnika opština i gradova širom Srbije i regiona, kao i mnogi ugledni Novopazarci, predstavnici javnog i političkog života, civilnog sektora i medija. Naš grad su povodom proslave 557. rođendana posetile brojne diplomate, među kojima ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata Mubarak Al- Daheri, ambasador Republike Turske u Srbiji Tanžu Bilgić i ambasadorka Australije Džulija Fini.

Gostima su se u uvodnom delu svačnosti predstavile učenice Niže muzičke škole „Stevan Mokranjac“, a prisutne je pozdravio domaćin, gradonačelnik Nihat Biševac.

„Mnogo toga smo uradili u poslednjih nekoliko godina a pomogli su nam brojni prijatelji. Bez njihove podrške naši napori ne bi dali rezultate vidljive na svakom koraku. Značajna nam je podrška Vlade Republike Srbije, naših prijatelja iz zemalja Evropske unije, Švajcarske, Turske, Norveške, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Australije, Kanade i mnogh drugih. Kada imate toliko prijatelja koliko smo mi stekli birajući model saradnje i povezivanja kao način življnja i rada, svaki je cilj realniji a uspeh izvesniji. Ovo je prilika da svima njima, na dan kada proslavljamo 557. rođendan grada, jednoglasno kažemo „hvala“, rekao je u pozdravnom obraćanju gradonačelnik Biševac.

On je sugrađanima ali i svim ljudima koji Novi Pazar vole čestitao važan jubilej, uz poruku da su bogata istorija Novog Pazara i vredni ljude koji i njemu žive i stvaraju svoje porodice, najbolji garant svetle budućnosti.

Na svečanosti su uručena priznanja onima koji su svojim zalaganjem doprineli promociji i razvoju grada. Zlatni ključ i status počasnog građanina dodeljen je predsedniku Republike Turske Redžepu Taipu Erdoganu, za posebnu afirmaciju i razvoj grada. U njegovo ime priznanje primio Njegova ekselencija, ambasador Tanžu Bilgić.

Po predlogu Odbora za obeležavanje Dana grada, ovogodišji dobitnik povelje je ambasador Kraljevine Norveške Arne Sanes Bjornstad, zbog izuzetne podrške gradu.

Plakete grada dobili su prof.dr Sait Kačapor, univerzitetetski profesor i čovek koji je život posvetio obrazovanju mladih generacija, kao i Rodoljub Nićiforović, osnivač istoimene fondacije, jer je do sada stipendirala preko 6000 učenika, studenata i mladih talenata sa područja Novog Pazara.

Foto galerija

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika