A- A A+

Rekonstrukcija OŠ „Vuk Karadzić“i podrška grada za učenike sa takmičarskim duhom

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ zahvaljujući rekonstrukciji, uskoro će ponuditi učenicima ali i nastavnom osoblju, potpuno nove uslove za rad. Sredstva za rekonstrukciju obezbedila je istambulska opština Fatih, preko udruženja „Prijatelji Sandžaka“. Školu sa najvećim brojem učenika u Srbiji obišao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima.

„U narednom periodu rekonstruisaćemo još četiri učionice čime ćemo olakšati izvođenje nastave a u planu je i zamena grejnih instalacija“, rekao je gradinačelnik Biševac i najavio da će novopazarske učenike koji na regionalnim i republičkim takmičenjima budu postizali rezultate, grad dodatno nagrađivati i da će to postati praksa.

Direktor OŠ „Vuk Karadžić“, Zeno Murić ne krije zadovoljstvo zbog donacije, istakavši da su kontakti sa istambulskom opštinom Fatih uspostavljeni za vreme boravka novopazarskog folklora u Turskoj a zahvaljujući ljudima sa ovih prostora koji tamo žive i njihovoj želji da pomognu.

„Prošle godine su učenici naše škole boravili u Turskoj u okviru Dana folklora. Obišli smo udruženje Bošnjaka i naši prijatelji su nam obezbedili donaciju vrednu 30 000 eura“, kazao je Murić.

Sredstvima opštine Fatih preuređena je kancelarija za nastavnike, rekonstruisano kompletno osvetljenje u školi kao i podovi u najvećem broju učionica, zamenjene klupe i stolovi. Pored ove donacije, obezbeđena su dodatna sredstva za krečenje školskog prostora i rešavanje problema prokišnjavanja jednog dela krova na objektu, čime će se kada sve bude gotovo, kompletirati radovi na unutrašnjem preuređenju škole.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops