A- A A+

Nagrađeni likovni radovi sa najjasnijom ekološkom porukom

Svetski dan planina 11. decembar obeležen je tradicionalnom izložbom likovnih radova učenika osnovne škole. Tematski radovi, među kojima je nagrađeno 45 najuspešnijih, prezentovani su uz prigodan program u prostorijama Centra za decu i omladinu „Duga“. Organizatori ovogodišnje manifestacije su Odeljenje za zaštitu životne sredine pri Gradskoj upravi Novog Pazara i „Duga“.

„Organizovali smo izložbu likovnih radova za osnovce, i to na teme koje se tiču očuvanja životne sredine i podizanju nivoa svesti o ovom pitanju. Značaj akcija je izuzetan jer ukazuju na probleme o kojima se puno govori a nisu zastupljenji u zvaničnim udžbenicima u meri u kojoj bi trebalo da budu. Stvaramo prostor  da najmlađa populacija izrazi svoj stav na temu ekologije“, rekao je ovim povodom rukovodilac Odeljenja za zaštitu životne sredine Ivan Milanović.

Na likovni konkurs pristiglo je preko 600 radova a najbolji su birani shodno intenzitetu likovnog izraza, ekološkoj poruci koju šalju i  primerenosti te poruke đačkom uzrastu.

Organizatori su poručili da su u ovakvim akcijama svi pobednici jer se adekvatnim  znanjem najmlađih o značaju životne sredine ulaže u budućnost zajednice.

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika