A- A A+

Štab za vanredne situacije: Grad spremno dočekuje zimu

Štab za vanredne situacije grada Novog Pazara intenzivno radi na terenu. Na redovnoj sednici Štaba konstatovano je da je sve spremno za početak zimske sezone.

„Sva javna preduzeća znaju svoja zaduženja u pogledu delovanja na terenu tako da ne očekujemo  probleme u uslovima formiranja snežnog pokrivača“, kazao je rukovodilac Odeljenja za postupanje u  vanrednim  situacijama i  poslove odbrane Naser Crnovršanin.

Štab je doneo i preporuku Gradskom veću da u narednoj  godini odvoji  sredstva u iznosu od pet miliona dinara za potrebe čišćenja antierozivnih brana, koje grad Novi Pazar štite od poplava, kao i za čišćenje neuređenih korita.

„Ove godine smo utrošili tri miliona dinara što je nedovoljno imajući u vidu činjenicu da je Novi Pazar veliki grad i da je pročišćavanje i produbljivanje rečnih korita ozbiljan i zahtevan posao, u cilju preventivnog delovanja  od poplava i štete koju one mogu da izazovu“, kazao je Crnovršanin.

Zaključkom štaba kontatovano je da će most na Jaliji biti uklonjen, nakon što se definišu određena tehnička rešenja, koja se prema rečima rukovodioca Odeljenja za postupanje u  vanrednim  situacijama i  poslove odbrane, tiču izmeštanja.

Na sednici je u skladu sa vremenskim prilikama koje su karakteristične za ovo doba godine, doneta odluka o povećanju rezervi vreća za potrebe odbrane od poplava, što kako je kazao Crnovršanin, spada u redovnu meru u zimskom periodu.

Štab za vanredne situacije doneo je i odluku o pristupanju sanaciji klizišta u ulici Emina Hadžovića, u novopazarskom naselju Šestovo. 

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika