A- A A+

Biševac i Novaković o Baru i Novom Pazaru

Jedan od gostiju povodom Dana opštine Bar i 16. Maslinijade bio je Nihat Biševac, gradonačelnik Novog Pazara, koji je juče sa predsednikom SO Bar, Radomirom Novakovićem, obišao Maslinijadu koja se održava u našem gradu i Islamski kulturni centar”, ističu iz press-službe predsednika Skupštine opštine Bar Radomira Novakovića.

Nakon obilaska štandova i razgovora sa građanima i maslinarima, a zatim i posle obilaska Islamskog kulturnog centra u Baru, Biševac je rekao kako se uverio da je prijateljstvo Bara i Novog Pazara jako, i da “vremenom postaje sve čvršće”.

“Dodatni impuls tom prijateljstvu daju naši građani pre svega, usuđujem se reći, i lično prijateljstvo kao i ogromno poštovanje između predsednika SO Bar Novakovića i mene. Na svakom koraku koji sam napravio danas u Starom Baru na Maslinijadi to sam mogao da osetim. Sretan sam, ali i po malo tužan nakon današnjeg obilaska Islamskog kulturnog centra u Baru. Sretan što ovakav objekat postoji, a tužan što mi u Novom Pazaru nismo ni do danas uspeli nešto ovakvo da napravimo. Svakako da pred nama ostaje obaveza da, sa iskustvima ponetim iz Bara, to uradimo i kod nas”, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Predsednik SO Bar, Radomir Novaković je, zahvaljujući se Biševcu na poseti, rekao da je Bar preep grad, čiji potencijali nisu dovoljno iskorišćeni.

“Turistički potencijal Bara je ogroman i mi moramo naći način da ga iskoristimo. Turizam je veliki pokretač novih investicija, omogućava otvaranje novih radnih mesta i nove poslovne prilike za građane, a naročito je značajan za lokalnu ekonomiju. Pored toga što direktno finansira ugostiteljstvo, saobraćaj, trgovinu, neposredno finansira i radna mesta u svim ostalim sektorima. Potrebno je više i bolje raditi na razvojnoj strategiji turizma, kako bi Bar postao grad iz kojeg niko ne odlazi, a u koji mnogi dolaze i rado se ponovo vraćaju. Građani Novog Pazara su oduvijek bili dragi gosti Barana i to će zauvek ostati tako. Bar je u svojih 10 vekova postojanja uviek bio multikulturalan i multikonfesionalan. To je i danas, i to će biti i u budućnosti. Dobri odnosi u Baru su ključ našeg napretka i mi te dobre odnose moramo pokazati ličnim primerom”, istakao je predsednik SO Bar Radomir Novaković.

Izvor: barinfo.me

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops