A- A A+

Najbolje od sandžačkih likovnih umetnika pred sarajevskom publikom

Sarajevska publika imaće priliku da po prvi put, kroz 12. tradicionalnu izložbu SULU vidi slike sandžačkih umetnika. Saradnja Sarajeva i Novog Pazara dogovorena je između gradonačelnika dva grada.

„Radove niko reprezentativnije ne može predstaviti od samih umetnika koji cirkulišu kroz Udruženje sandžačkih likovnih umetnika. Udruženje broji preko 60 po stvaralaštvu prepoznatljivih umetnika, čuvenih ne samo kod nas nego i mnogo šire“, rekao je prof dr Ervin Ćatović, predsednik Udruženja.

Ideja je da izložba pokaže različitosti ali i mnogo toga sličnog među umetnicima i da dočara ono što spaja njihov individualizam.

„Na svoj način prezentujemo baštinu ovog kraja. Izožba se sastoji od 23 likovna dela, medju kojima su slike, grafike, crteži i karikature. Odabir je sačinio Umetnički savet Kulturnog centra i samog udruženja kako bi u najautentičnije stvaralaštvo savremenog doba predstavili regionu“, istakao je Ćatović.

Likovna publika u Sarajevu moći će da da vidi najbolje što ovaj kraj ima da ponudi a za izložbu vlada izuzetno interesovanje. Postavka će biti izložena u sarajevskoj Vijećnici 21 dan, počev od 18. Septembra ove godine. 

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops