A- A A+

Kolektivni sunet i pokloni za stotinu trideset dečaka

„Svim dečacima i njihovim roditeljima neka je mubarek olsun svečani čin suneta, jednog od najznačajnijih obreda u životu svakog muslimana“, kazao je  na svečanosti povodom sedmog po redu Kolektivnog suneta, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Pvi čovek grada  podsetio je da se tradicionalna manifestacija održava zahvaljujući neformalnom udruženju „Prijatelji Sandžaka“, i partnerskim vezama sa Republikom Turskom, te opštinama Bajrampaša, Pendik i Bursa.

„Do sada je u našem gradu obredom suneta obuhvaćeno preko hiljadu dečaka, a samo ove godine njih stotinu trideset. Zahvaljujem svim našim prijateljima na onome što su za ovaj kraj uradili i što će u budućnosti uraditi u korist naših građana u Sandžaku“, kazao je na svečanosti Biševac.

Pre sedam godina projekat je pokrenut  sa idejom da preraste u tradiciju i to je ostvareno. Salih Akgul (Hadžifejzović), vlasnik kompanije Salcano,  sem što je  glavni sponzor manifestacije, čovek je zahvaljujući čijoj predanosti „Prijatelji Sanžaka“ sa novopazarskim krajem iz godine u godinu imaju sve delotvorniju saradnju. Hadžifejzović je, obraćajući se ovim povodom, istakao da je  „želja ljudi u Novom Pazaru da nešto učine za svoj grad podstakla i njihove sunarodnike koji žive u Turskoj da u tome pomognu“.

Svečana dodela bicikala marke Salcano i drugih poklona, organizovana je kao i prethodnih godina u novopazarskom Kulturnom centru.

Nešto ranije u Turskom kulturnom centru, pokloni su uručeni i najuspešnijim polaznicima kursa turskog jezika.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops