A- A A+

Sedmim kolektivnim sunetom obuhvaćeno 130 mališana

„Prijatelji Sandžaka“  iz Istanbula i grad Novi Pazar i Kancelarija za mlade i ove godine, po sedmi put, organizuju manifestaciju kolektivni sunet. Interesovanje porodica za ovakav način obavljanja verskog obreda sunećenja muških potomaka je izuzetan. Pomoćnik gradonačelnika Novog  Pazara Faruk Suljević ističe da sem obavljanja propisa ovakav događaj ima i nekoliko drugih, takođe važnih elemenata.

„U pitanju je i svojevrsno druženje dece koje vrlo lako može da preraste u nova prijateljstva. Možda oni zajedno jednom budu učesnici nekog  našeg novog projekta koji ćemo realizovati sa grupom „Prijatelji Sanžaka“, kazao je ovom prilikom Suljević, izražavajući posebnu zahvalnost Salihu Hadžifejzoviću.

„Reč je o čoveku koji je okupio neformalnu grupu „Prijatelji Sanžaka“ i koji se trudi da našu saradnju unapredimo, inicirajući stalno nove zajedničke projekte. Naš je dugogodišnji istinski prijatelj i promoviše ovaj kraj i Novi Pazar“, rekao je Suljević.

U sedmogodišnjem trajanju kroz  projekat je  prošlo je preko 1000 dečaka. Ove godine je prijavljeno njih 130, a prema rečima Rešada Džuburovića, predstavnika Kancelarije, interesovanje građana uvek prevazilazi godišnju kvotu za prijavljivanje kandidata.

Pored „Prijatelja Sandžaka“, finansijsku podršku manifestaciji dale su turske opštine Pendik i  Bajrampaša,a svoj doprinos dala je i Ambasada Republike Turske.  Tradicionalna svečanost u okviru ovogodišnjeg kolektivnog suneta održaće se 10. Septembra u novopazarskom Kulturnom centru. 

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops