A- A A+

Mediji oduševljeno o novopazarskoj atletskoj fantaziji

Ni nakon okončanja 76. Balkanskog atletskog prvenstva za seniore  koje je u organizaciji Atletskog saveza Srbije i grada održano u Novom Pazaru, mediji ne prestaju da pišu o ovom događaju. Slika stadiona i fenomenalna atmosfera medju akterima dogadjaja, od sportista, preko volontera do organizatora, obišla je sve republike bivše Jugoslavije, ali i mnogo širi prostor.

Mediji, samo stilski različito, jednoglasno izveštavaju o sjajnoj organizaciji u gradu koji je domaćin ovakve manifestacije po prvi put i predviđaju da će Novi Pazar, duboko urezan na atletskoj mapi Evrope, u bliskoj budućnosti organizovati i druga međunarodna sportska takmičenja.

O velelepnom objektu, najmodernijem stadionu čiji su standardi potpuno usklađeni sa zahtevima Svetske atletske federacije, predstavnici sedme sile pišu kao o atletskoj fantaziji za mnogo veće gradove. Ističu da će sa zaokruživanjem izgradnje sportskog kompleksa u celini i otvaranjem hotela u okviru samog stadiona, Novi Pazar biti lokacija gde će se za izlazak na sportska borilišta pripremati i najveća imena svetskog sporta.

U fokusu medijske analize prvenstva našao se i zaključak da je sjajnu organizaciju potvrdio izostanak i najmanjih incidenata te da se, kada je o velikim takmičenjima reč, mlada atletska publika ponašala kao da za ovaj sport živi, što nije daleko od istine. I naravno, neizostavna poruka da Novi Pazar treba obići u svom slučaju!

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops