A- A A+

“Dan sećanja” i u Novom Pazaru

U okviru obeležavanja “Dana sećanja“ koji Republika Turska priprema povodom  godišnjice od neuspelog pokušaja državnog udara u toj zemlji, Ambasada u Beogradu  organizuje niz aktivnosti i u Novom Pazaru.

U subotu, 15. jula, na datum nemilog događaja u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra  biće upriličena panel diskusija,koja  počinje od 19:30 sati. Istog dana  za 20:15h, u galeriji Multimedijalnog centra biti prikazana izložba slika simboličnog naziva „15. Juli-  herojska priča jednog naroda“. Kako “jedna slika vredi više od  hiljadu reči”, posetioci izložbe će imati priliku da vide jednu realističnu priču kroz 43 fotografije, kojima je  zabeležena  odlučnost i odvažnost jednog naroda.

Grad Novi Pazar potpisnik je sporazuma o bratimljenju sa mnogim opštinama i gradovima na području Republike Turske, pa otuda odluka da se pred Novopazarcima prikaže deo sadržaja koji podseća na prošlogodišnje strahote.

Za narod Republike Turske, 15. jul je dan kada su uprkos velikom izazovu  pobedili demokratija i zdrav razum, a Novi Pazar će bratskom narodu, predstavljanjem činjenica pred svojim građanima, pružiti simboličnu podršku. 

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika