A- A A+

Priznanje za insitucionalnu podršku osobama sa invaliditetom

Priznanje za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti na svojoj teritoriji u 2016. godini Zaštitnika građana uručena je pored brojnih gradova i opština i Novom Pazaru na svečanosti u Beogradu. Član Gradskog veća za socijalna pitanja Fevzija Murić istako je da ovo priznanje još jedan dokaz koliko Gradska uprava brine o svojim građanima.

Na konkursu za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti na svojoj teritoriji u 2016. godini koji je raspisala kancelarija Zaštitnika građana u saradnji sa timom Vlade Republike Srbije za smanjenje siromaštva i stalne konferencije gradova i opština Republike Srbije, Novi Pazar dobio je priznanje za institucionalnu podršku socijalnom modelu invaliditeta.

„Pre svega bavili smo se problemom pristupačnosti u svim oblastima, od fizičke do onih usluga koje mogu da koriste naši sugrađani i osobe sa invaliditetom i starije osobe tako da smo naš uslužni centar potpuno prilagodili tim potrebama. Imamo još mnogo posla koji je pred nama i želimo da kompletan ambijent u našem gradu učinimo dostupnim i pristupačnim za sve osobe sa invaliditetom i za sve naše građane i da ambijent u kome žive osećaju kao svoj i da mogu potpuno normalno da funkcionišu, a na putu smo da pre svega Dom zdravlja učinimo potpuno pristupačnim koji je sa veoma velikim brojem svojih usluga potreban svim građanima a posebno osobama sa invaliditetom“, kazao je član Gradskog veća za socijalna pitanja Fevzija Murić.

U obrazloženju odluke o dodeli nagrada, priznanja i pohvala navodi se da je Zaštitnik građana želeo da promoviše primere dobre prakse u oblasti pristupačnosti na lokalnom nivou, kao i da ostvari bolju saradnju s njima.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops