A- A A+

Novi Pazar u julu centar balkanske atletike

Novi Pazar u julu centar balkanske atletike

Balkansko atletsko prvenstvo za seniore održaće se u Novom Pazaru. Time naš grad ulazi u istoriju kao organizator jednog od najznačajnijih sportskih događaja svih vremena. Prema najavi generalnog sekretara ASS Aleksandra Brankovića, na prvenstvu će se nadmetati  17 reprezentacija, članica Balkanske atletske federacije.

„Novi Pazar će ugostiti oko pet stotina najboljih atletičara i njihove pratioce. Slatke su muke obezbediti smeštaj i sve potrebno za boravak preko 600 ljudi na jednom mestu. Očekujemo i   dolazak čelnika svetske i evropske asocijacije, o čemu će nekom narednom prilikom biti više reči. Najavljeno je i okupljanje atletskih legendi, prijatelja Atletske federacije Srbije“, kazao je Branković, objašnjavajući da će do početka Balkanijade atletski stadion u Novom Pazaru biti spreman za prestižno  takmičenje.

„Verujem da će naši sportisti predvođeni upravo atletičarima Novog Pazara Amelom Terzić i Elzanom Bibićem, pred svojom publikom obradovati sve ljubitelje ovog sporta.  Posle ovog događaja Novi Pazar će i takmičarski biti na mapi evropske i svetske atletike i u budućnosti organizovati neke značajnije manifestacije na evropskom nivou“, rekao je na kraju Branković.

Zadovoljstvo što će nekoliko dana Novi Pazar biti centar balkanske i svetske atletike izrazio je i gradonačelnik Nihat Biševac.

„Ovo je divna vest za sve sportiste i građane Novog Pazara. Najveća sportska manifestacija ikada održana na ovom prostoru okupiće nas u periodu od 13 do 15. jula ove godine, u okviru Balkanskog prvenstva  atletike“.

Biševac je ovim povodom rekao da je predstojeće prvenstvo atletska poslastica ali i najbolji način  prezentovanja  organizacionih potencijala i gostoljubivosti  Novog Pazara. Ponovio je i da će uz zalaganje i predan rad nedavno otvoreni atletski stadion na Hadžetu biti potpuno spreman da odgovori prvom velikom zadatku.

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika