A- A A+

Stigla oprema za Dijagnostički centar

Za potrebe Dijagnostičkog centra u Novom Pazaru, u naš grad je stigla oprema u vrednosti od 3 miliona dinara. Donaciju je obezbedila Vlada Republike Srbije, a da će oprema stići na otvaranju atletskog stadiona najavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić. Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je ovim povodom da je dobit za građane celog regiona višestruka.

„Građani sa zdravstvenim problemima više neće morati da po medicinske usluge idu u Beograd ili Kragujevac, već će sve što im je potrebno moći da dobiju u našem gradu. Sem ekonomske uštede koja je evidentna u takvim slučajevima, korisnici medicinskih usluga ostvariće olakšicu i zbog toga što više neće biti izloženi naporima putovanja i složenim administrativnim postupcima neophodnim za odlazak u zdravstvene ustanove širom Srbije“.

Po rečima direktora Zdravstvenog centra Mirsada Đerleka, u Dijagnostički centar koji bi sa radom trebalo da počne krajem maja, stigla je Philips oprema. Tu su pre svega savremeni mamograf aparat, ultrazvučni aparati, rendgeni, skener i magnetna rezonanca.

Ove godine, sem otvaranja Dijagnostičkog centra građani mogu da očekuju izgradnju moderne i poptnuno opremljene jedinice hitne službe. Projekat je vredan 1 200 0000 eura a novac su obezbedili Evropska unija i grad Novi Pazar. 

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops