A- A A+

Dosanjan odbojkaški san star četiri decenije

Odbojkaši Novog Pazara osvajači su Kupa Srbije. Ova generacija igrača i članovi uprave ispisali su posebno važnu stranicu u istoriji našeg sporta.  Ovim povodom grad Novi Pazar na čelu sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem upriličio je prijem u njihovu čast. Pored rezultata, zajedničko zadovoljstvo predstavlja podatak da je grad položio test u organizacionom smislu, što je potvrđeno i priznanjem od Odbojkaškog saveza Srbije.  Gradonačelnik je na samom prijemu istakao da ova generacija odbojkaša  zapravo i nije svesna koliki je njen podvig.

„Zvanično čestitam odbojkašima osvajanje Kupa Srbije. Donošenjem nacionalnog trofeja u naš grad ispisali su sportsku istoriju Novog Pazara. Možemo zaista biti ponosni i na ono što su postigli, na sve za šta će se tek boriti ali i na činjenicu da je reč o  u svakom smislu izuzetnoj generaciji mladih ljudi. Sve to skupa dalo je ovakv rezultat“.

Evrvin Ćorović, predsednik OK Novi Pazar osvrnuo se na dugo očekivani trenutak, da u Novi Pazar stigne pehar sa nacionalnog takmičenja.

„Pokazali smo da Novi Pazar jeste centar odbojaškog sporta. Za ovako nešto trebalo nam je četiri  decenije, i osvajanje Kupa je najlepši poklon klubu koji ove godine obeležava 40 godina postojanja. Poslednji rezultat je ispunjenje sna mnogih generacija, do koga je došlo zahvaljujući nesebičnoj podršci grada Novog Pazara“.

Odbojkaši Novog Pazara sportska su tema broj jedan ovih dana, i to ne samo i u domaćim nego i u mnogim inostranim medijima. Najbolje od svega je što momci na parketu još uvek nisu dali završnu reč i što će svom gradu sigurno pružiti još mnogo razloga za radost. 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops