A- A A+

Gradonačelnik obišao Zavod za javno zdravlje

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović danas je obišao prostorije Zavoda za javno zdravlje u konstituisanju. Zajedno sa direktorom dr Šefadilom Spahićem konstatovano je da je sve spremno za otvaranje ove važne zdravstvene institucije.

Zavod za javno zdravlje predstavljaće svojevrstan centar koji će se baviti merenjem, analizom i praćenjem mikrobioloških, fizičkih i hemijskih faktora životne sredine koji mogu, posredno ili neposredno, uticati na zdravlje. Do sada je kao institucija postojao na regionalnom nivou samo u Kraljevu. Na putu ka ostvarenju cilja novopazarskog zdravstva- formiranju kliničkog centra, otvaranje Zavoda za javno zdravlje je nezaobilazna faza. Adaptirane prostorije danas je obišao gradonačelnik dr Meho Mahmutović.

Konstituisanje Zavoda počelo je u junu ove godine formiranjem Upravnog odbora i usvajanjem Statuta, a adaptacija prostorija završena je ovih dana.

Zavod za javno zdravlje zvanično će početi sa radom svečanim otvarnjem do kraja decembra, a punim kapacitetom od početka naredne godine.

Izvor: rtvnp.rs

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops