A- A A+

Nagrađeni atletičari na prijemu kod gradonačelnika

Danas su predstavnici “RTS krosa” uručili Ameli Terzić zlatnik povodom osvojenog prvog mesta u ukupnom plasmanu na tom krosu. Tim povodom, gradonačelnik Meho Mahmotović je primio predstavkice krosa i Atletskog kluba Novi Pazar. Gradonačelnik je Atletski klub Novi Pazar nazvao sinonimom uspeha našeg grada. „Amela i Elzan su sinonimi za uspeh a posebno Amela je atletsko ime na nivou Evrope. Mi smo pre neku godinu, kada je Amela bila devojčica pričali da će biti uspesna na Olimpijskom igrama 2016. u Brazilu. Elzan Bibić najveće pojačanje atletskog kluba. On je sa 16 godiina prvak i u seniorskoj kategoriji.”, rekao je gradonačelnik. On je dalje naveo da je Atletski klub jako dobro organizovan i da se Novi Pazar trudi da takmičarima obezebedi dobre uslove. “Već sledeće godine Novi Pazar će biti bogatiji za još jedan atletski objekat tj. stadion gde ćemo organizovati razne sportske manifestacije.”, rekao je gradonačelnik. Istakao je da rezultati zavise i od trenera, a treneru Rifatu Zilkiću je ovo 20 jubilarna evropska medalja. “Grad Novi Pazar kao i uvek tako nagrađuje jednokratnom pomoću sa 50 hiljada dinara. Sportisti su najbolji prometeri grada. Nasim prijateljima iz RTS-a se zahvaljujemo i nadam se da ćemo organizovati kros i u Novom Pazaru.”, zaključio je gradonačelnik.

Amela Terzić se zahvalila gradonačelniku na prijemu kao i svojoj porodici bez čije podrške ne bi postigla sve rezultate. “Ovo je bila za mene veoma uspešna godina i želim da svoje znanje prenesem na svoje klubske drugare i zahvaljujem se krosu RTS-a na zlatniku koji sam dobila.”, rekla je Terzić. Elzan Bibić se takođe zahvalio gradonačelniku na prijemu. “Što se tiče RTS krosa to je za mene veliko iskustvo sa velikim trkačima iz Kenije. Što se tiče Evropskog prvenstva koje se održava u Jeru to je bilo iskustvo za naredno prvenstvo.” rekao je Bibić. Rifat Zilkić je uz zahvalnost istakao da iako u Srbiji nema nijednog trenera koji je osvojio toliko medalja da se neće zaustaviti na ovome. Prijemu u Novom Pazaru prisustvao je i osnivač Krosa RTS-a Stevan Kovačević, kao i Aleksandar Rajevac, generalni direktor Valjevske pivare, koja je sponzor te manifestacije. Oni su uručili nagrade Terićevoj i Bibiću, ukupnim pobednicima ovogodišnjeg krosa.

"Gradonačelnik Mahmutović i gradska vlast su stub razvoja srpske atletika, što potvrđuju rezultati Amele Terzić. Verujem da će posle izgradnje stadiona krenuti još krupnijim koracima. Amela je istinska naslednica Vere Nikolić, Snežane Pajkić i Slobodanke Čolović. Pred Elzanom je lepa budućnost, a zasluge za sve to pripadaju treneru Zilkiću, koji je ponikao na Krosu RTS-a kao takmičar i trener", rekao je Kovačević.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops