A- A A+

Intenzivni radovi na energetskoj sanaciji škola

Tehnička i Škola za dizajn u Novom Pazaru deo su projekta energetske sanacije školskih objekata, koje zajednički realizuju Ministarstvo energetike Republike Srbije i Grad.

„U toku je izrada fasade na objektima, što je investicija vredna 36 milona dinara. Prošle godine su zamenjeni kotlovi iz sistema grejanja da bi umesto mazuta koristili pelet. Za to je izdvojeno 37 milona dinara, a u narednom periodu će biti potpuno rekonstrisana fiskulturna sala u kojoj se odvij nastava fikztičke kulture učenika obe škole. Za ta sredstva konkurisali smo kod Ministarstva prosvete i očekujemo realizaciju“, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac, nakon posete srednjim školama.

„Sredili smo Gimnaziju, Ekonomsko – trgovinsku školu, niz osnovnih škola i nema razloga da iste, najbolje uslove ne obezbedimo i za đake Tehničke škole i Škole za dizajn“, poručio je gradonačelnik Biševac.

Objekti dve srednje stručne škole izgrađeni su pre više od četiri decenije. Prema rečima direktora, nova izolacija na objektima važna je jer garantuje toplije učionice i bolje uslove za rad učenika i zaposlenih, ali i osigurava uštedu enegenata. Osim toga, ekološki prihvatljivi energenti, kao što je pelet, obezbeđuju smanjenje zagađenja vazduha, što je za Grad Novi Pazar izuzetno važno.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops