A- A A+

Tradicionalni iftar za diplomate islamskih zemalja u Novom Pazaru

Ambasadori islamskih zemalja bili su gosti na tradicionalnom zajedničkom  iftaru u Novom Pazaru, čiji je domaćin gradonačelnik Nihat Biševac.Diplomatski predstavnici devet zemalja najpre su prisustvovali promociji knjige ”Orijentalno blago Srbije” autora dr Mensura Zukorlića, organizovanoj u gradskoj biblioteci.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac izrazio je zadovoljstvo što su zajednički iftari sa diplomatskim predstavnicima islamskih zemalaja postali tradicija.

”Posebno me raduje da se u  ovom mubarek mesecu okupljamo i sretnemo sa našim prijateljima ovim povodom svake godine” kazao je gradonačelnik Biševac i podsetio da je među gostima i ambasador Države Palestina, koji  često posećuje Novi Pazar, grad čiji su građani u dovama uz narod Plestine i prižaju svaku vrstu pomoći.

Ambasador Palestine Muhamed Al Namur kazao je da je izuzetna čast biti u Novom Pazaru. Zahvalio je građanima koji podržavaju paestinski narod i materijalno ali i organizujući skupove.

”U ime mog naroda, Ambasade Palestine, zahvaljujem svim ljudima, gradonačelniku i institucijama za svu podršku koju pružaju” kazao je on.

Amabasadori su se složili da je ramazanska atmosfera u Novm Pazaru jedinstvena i da se ovde osećaju kao kod kuće.

 

Foto galerija

 

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops