A- A A+

Poljoprivrednici dobili novu mehanizaciju, sutra zimska škola u organizaciji PSSS

Novopazarski poljoprivrednici su posredstvom strukovnih udruženja i Poljoprivredne  savetodavne stručne  službe izrazili određene potebe kada je o nabavci mehanizacije reč. Grad je usmerio resurse da poljoprivrednim proizvođačima izađe u susret, što je i realizovano.
“Nakon završene javne nabavke, potpisanih ugovora, obezbeđena je oprema koju poljoprivrednim proizvođačima treba da podelimo u narednih nekoliko dana. Sve osim konstrukcija za plastenike koji su u izradi biće podeljeno”, rekao je Nihad Hasanović, direktor PSSS.
 
Poljoprivrednim udruženjima dodeljene su zajedničke  poljoprivredne mašine a  za 320  poljoprivrednih domaćinstava obezbeđena je individualna mehanizacija. Reč je o investiciji vrednoj 9,2 miliona dinara,  a upotreba mašina će doprineti povećanju poljoprivrednih prinosa.
Hasanović je  pozvao sve zainteresovane da sutra (utorak, 12.12.) učestvuju u realizaciji tradicionalne zimske škole u organizaciji PSSS.
 
 “Škola počinje sutra u 11 sati,  u Kulturnom centru i ovim povodom obezbeđeni su vrhunski predavači. Biće prikazana zanimljiva prezentacija i podaci o  rizicima kojima su izloženi vozači poljoprivrednih mašina i traktora, kao učesnici u saobraćaju”, rekao je Hasanović.  U okviru zimske škole biće podeljeno 50 žutih rotacionih svetala koja su obavezna za sve traktore i poljoprivredne mašine koje se kreću javnim putevima.
 
Grad Novi Pazar je ove godine iz budžeta za poljoprivredu izdvojio 25 miliona dinara, a godinama se taj iznos uvećava. Cilj je pružiti maksimalnu podršku poljoprivrednim proizvođačima, koji privređuju poput najveće domaće fabrike na otvorenom, a od čije dobiti zajednica ima višestruku korist.

 

Foto galerija

 

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops