A- A A+

Pažljivko opet među prvacima

Predstava "Pažljivkova pravila u saobraćaju" tradicionalno je prikazana pred novom generacijom učenika prvog razreda novopazarskih osnovnih škola. Program u organizaciji Saveza za bezbednost saobraćaja grada Novog Pazara i republičke Agencije za bezbednost saobraća ima za cilj da se kroz edukativne sadržaje najmlađi upoznaju sa pravilima i ponašanjem koje im kao učesnicima u saobraćaju, garantuje bezbednost.

"Edukacija, preventiva i blagovremeno upoznavanje sa suštinom su ključni za sigurnost mladih generacija. Danas smo imali pozorišnu predstavu, već sutra je na programu susret sa srednjoškolcima. Jedino je blagovremen rad efikasan i daje rezultate jer se u nekom kasnijem periodu, već usvojene navike gotovo ne koriguju", kazao je predsednik gradskog Saveta za bezbednost saobraćaja, Mirsad Jusufović.

Za više od 1500 prvaka podeljenih po grupama danas su prikazane tri predstave u kojima je glavni junak njihov drugar Pažljivko. Veljko Ćurčić, načelnik Odeljenja za prevenciju i edukaciju Agencije za bezbednost saobraćaja ističe da je u osmišljavanju programa primenjen zaključak psihologa i pedagoga da deca najbolje uče kroz igru i pesmu.

"Na tome je koncipirana predstava. Pažljivko decu na njima blizak i zanimljiv način uči kako da, učestvujući u saobraćaju, uvek budu bezbedni. Cilj nam je da kroz ovu i niz drugih aktivnosti koje realizuje i u partnerstvu sa lokalnim savetom dođemo do podatka od nula stradalih u saobraćaju ", rekao je Ćurčić ističući da su mediji izuzetno značajni promoteri bezbednog ponašanja u saobraćaju.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops