A- A A+

Vrtić u Ćukovcu u maju, po svetskim standardima

Radovi na izgradnji novog objekta vrtića Naše dete” u novopazarskom naselju Ćukovac, su u toku. Objekat koji će u skladu sa rasloloživim kapacitetima moći da primi 270 mališana, prema rečima Sabine Hoćanin, direktorke PU „Mladost“, biće završen u maju sledeće godine. Izgradnju novog vrtića finansira Ministarstvo prosvete, uz podršku Svetske banke i Projekta inkluzivno predškolsko vaspitanje.  Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac posetio je gradilište, istakavši da izvođač radove realizuje predviđenom dinamikom.
 
„Presrećni smo, prezadovoljni jer ćemo dobiti vrtić koji će u pogledu opremljenosti i standardima izgradnje biti primer drugima. Biće u odnosu na ranije izgrađene vrtiće dosta izmena, biće jedan moderniji, daleko lepši prostor.
„U prethodnom periodu smo se suočili sa vremenskim uslovima koji su, kada je o izvođenju radova reč, nepovoljni. I pored toga, izvođač prati planiranu dinamiku i ulaže se napore da ispoštuje rokove. Sigurni smo da će, pre svega na zadovoljstvo mališana i njihovih roditelja ali i svih građana, objekast biti spreman na vreme, da primi nove polaznike PU „Mladost“, rekao je gradpnačelnik Nihat Biševac. Prema rećima gradonačelnika, nova zgrada biće izgrađena po evropskim i svetskim standardima, upravo sa ciljem da najmlađi borave u najbojlim uslovima.
 
„Grad u svakom segmentu delovanja nastoji da stvori što bolje uslove za građane, a napori su još izraženiji kada su u pitanju deca. Treba roditeljima malo strpljenja ali ćemo uskoro dobiti novu zgradu sa dvostruko više kapaciteta u odnosu na stari objekat. Deca će imati izvanredne uslove, kako i zaslužuju“, zaključio je gradonačelnik Biševac.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops