A- A A+

Veće usvojilo Nacrt odluke o budžetu za narednu godinu

Gradsko veće grada Novog Pazara usvojilo je na četrdesetoj redovnoj sednici  Nacrt odluke o budžetu grada, za predstojeću 2023. godinu. Budžet Grada je razvojni, sa ukupnim prihodima od 3,7 milijardi dinara, što je prema rečima Vladimira Marinkovića, zamenika gradonačenika Novog Pazara uvećanje za 181 milion dinara, u odnosu na ovu godinu.

„Planirane su  za sledeću godinu  investicije u iznosu od 730 miliona dinara u infrastrukturu, za koju je ove godine izdvojeno 677 miliona. Kada je o rashodima reč, važno je reći da su troškovi smanjeni sa 930 miliona na 890 miliona dinara“, poručio je zamenik gradonačelnika, ističući da je  izrada nacrta budžeta izvršena u dogovoru sa Ministarstvom finansija, odnosno na osnovu njihovih  predloga i pravilnika, a u skladu sa novim zakonskim propisima.  

Sem ove, na današnjem zasedanju Gradskog veća usvojena je i Odluka o izradi plana detaljne regulacije za industrijsku zonu na potesu Deževa, u KO Postenje, kao i nekoliko nacrta rešenja o razrešenju iu imenovanju članova školskih odbora. 

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops