A- A A+

Prijem u čast penzionera GU, javnih preduzeća i ustanova

Grad Novi Pazar svake godine u penziju ispraća novu generaciju upošljenika Gradske uprave, gradskih javnih preduzeća i ustanova. Tradicionalan prijem u njihovu čast nije izostao ni ovog puta.
Prema rečima gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca, reč je o ljudima koji su svojim primerom mlađima pokazali kako treba živeti i raditi, kako se ophoditi prema svakom čoveku.
 
„ Zvačino smo im poželeli srećan odlazak u penziju. Ovo je jedino i način da im se zahvalimo na svemu što su kroz godine rada, poštujući kolektiv i svoje radno mesto, uradili za grad i mlade generacije. Primer su mlađim kolegama  kada je reč o odnosu prema poslu i zalaganju. U tom smislu možemo reći da je i ova generacija koju ispraćamo u peziju trasirala put novim snagama ka cilju zajedničkom cilju, razvoju grada“, poručio je gradonačelnik Nihat Biševac.
Dirljivo druženje penzionera obeležilo je zajedničko osećanje da su ovakva okupljanja divan gest ali i svojevrstan način da se svakom čoveku oda priznanje. Za same penzionere, poziv na prijem je i posebna čast.
 
„Veliki je gest gradonačelnika Nihat Biševca i Gradske uprave da nas okupe ovako i isprate u penziju. Naš penzionerski staž ne znači da se nećemo i dalje odazivati kada pomoć mlađim kadrovima bude potrebna“, poručio je prof. Dr Hivzo Gološ, čiju je radnu biografuju obeležio dugogodišnji rad u Istorijskom arhivu „Ras“.
 
Zahvalnost gradonačelniku uputio je i Nadžib Kočan, sada već penzionisani radnik Muzeja „Ras“.
„U pitanju je  gest koji  potvrđuje da otići u penziju ne znači biti otpisan, već da su lica u penziji korisni članovi zahednice. Divno je što nas je gradonačelnik istim povodom okupio, da zajedno proslavimo početak novog poglavlja u životima nekih od nas. Uručeni su nam lepi pokloni koji će nas u godinam pred nama podećati na ovaj momenat“ kazao je on.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops