A- A A+

Prijem u čast prosvetnih radnika

Tradicionalan prijem u čast prosvetnih radnika sa teritorije Novog Pazara koji su stekli uslov za odlazak u penziju, kao i njihovih kolega koji rade u otežanim uslovima u seoskim školama udaljenim od matičnih područja, organizovan je u okviru Međunarodnog dana prosvetnih radnika. Budućim penzionerima želje da penzije troše dugo i u zdravlju, a njihovim kolegama da istraju u svojoj plemenitoj misiji, uputio je graonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. Prosvetarima su ovim povodom uručeni i simbolični pokloni.
 
„Poziv učitelja i nastavnika jedno je od najznačajnijih zanimanja u svakoj zajednici. Grad daje izuzetnu podršku razvoju obrazovanja jer je on upravo preduslov za razvoj društva. Nastavnici su drugi roditelji naše dece, svojoh učenicika koje vaspitavaju i obrazuju. Zahvaljujemo se na ovaj način svim prosvetnim radnicima koji odlaze u penziju, kao i njihovim kolegama koji sa decom rade u otežanim uslovima na seoskom području. Grad će nastaviti da stvara sve bolje uslove za obrazovanje najmlađih sugrađana a prosvetni radnici su jedna od ključnih karika ka ovom dugoročnom cilju“, rekao je gradonačelnik Biševac nakon prijema. On je podsetio da je iz gradskog budžeta i uz podršku Republike u proškoj godini iz periodu pre toga mnogo uloženo u kvalitet obrazovanja.
 
„Potpuno je rekonstruisana Osnovna škola „Bratstvo“ i to je projekat vredan oko pet milona eura. Ista vrednost biće izdvojena za rekonstrukciju OŠ „Desanka Maksimović“ a prethodno su značajna sredstva uložena u rekonstrukciju OŠ „Stefan Nemanja“. Ove godine su učenici OŠ „Jovan Jovanović – Zmaj" dobili fiskulturnu salu, baš kao i đaci škole „Vuk Karadžić“... Sva ta ulaganja imaju smisla kada budućnost dece počiva na pedagoškom pristupu, iskustvu i znanju kadra i ovo je bila prilika da zahvalimo ljudima koji su svoj radni i životni vek posvetili obrazovanju mladih generacija. Posebno treba istaći trud prosvetara koji rade u školama izuzetno udaljenim od matičnih područja“, kazao je gradonačelnik Biševac

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops