A- A A+

Đaci u Trnavi dobili kuhinju

Učenici OŠ ‘’Đura Jakšić’’ u Trnavi dobili su kuhinju. Od neuslovnog pomoćnog objekta napravljena je multifunkcionalna prostorija koju đaci, ali i nastavno osoblje, mogu koristiti za različite namene. Za realizaciju takvog projekta Grad je izdvojio 4 miliona dinara, a milion dinara donirala je firma ‘’Zlatna reka’’. Tim povodom školu je obišao gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima iz tima za obrazovanje. Đaci sada imaju savremeno opremljen prostor za užinu, gde mogu provoditi vreme tokom školskog odmora. Prema rečima direktorke Sanele Međedović, u novom prostoru mogu se organizovati i različite vannastavne aktivnosti.

I drugi, ranije neuslovni delovi pomoćnih objekata, renovirani su i pretvoreni u: fiskulturnu salu, prostor za predškolce, informatički kabinet, biblioteku. Sve su to ovom prilikom obišli, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, čanovi gradskog tima za obrazovanje, ali i donatori iz firme ‘’Zlatna reka’’, koji su pokazali društvenu odgovornost učešćem u finansiranju rekonstrukcije i uređanja đačke kuhinje. Za takav gest predstavnicima donatora uručena je zahvalnica.
 
Gradonačelnik Nihat Biševac izrazio je zadovoljstvo obilaskom škole koja kontinuirano unapređuje uslove za izvođenje vaspitno-obrazovnog procesa.
Vrednost projekta rekonstrukcije i uređenja đačke kuhinje je pet miliona dinara. Firma ‘’Zlatna reka’’ je donirala million, a četiri miliona dinara obezbedio je grad Novi Pazar. Prema rečima gradonačelnika Biševca, obrazovanje će i dalje biti prioritet.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops