A- A A+

Sa Novosađanima o privrednom partnerstvu i turističkim potencijalima

Novosadska delegacija predvođena pomoćnikom pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, Milanom Jarićem posetila je Novi Pazar. Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Nihad Hasanović istakao je da ovaj kraj  ima interesa i potencijala da sarađuje sa glavnim gradom Vojvodine.
 
„Ideja o saradnji koju su gosti inicirali je izvrsna. Glavni fokus je na povezivanju gradova u oblasti privrede i turizma. Kao grad podržaćemo partnerstvo u potpunosti, dragocene  nas različitosti spajaju. Mnogi naši ljudi decenijama unazad ostvaruju saradnju sa Vojvodinom. Treba napomenuti da su u Novom Pazaru prošireni hoteljski kapaciteti i da ima mnogo prostora za promociju turističke ponude“, zaključio je Hasanović.
 
Pomoćnik pokrajinskog sekretara, mr Milan Jarić ističe da je za obe strane značajno uspostaviti saradnju istorijski i tradicionalno autentičnih sredina.
 
„Pričali smo o više nivoa saradnje između Novog Pazara i Novg Sada. Otkrivamo i dogovaramo nove vidove partnerstva a prvi sledeći korak je predstavljanje vašeg grada, od 17. do 19. novembra na Novosadskom sajmu. Mi Vojvođani predstavićemo se Novopazarcima u okviru manifestacije „Dani Vojvodine“, koja se tradicionalno organizuje po gradovima. Ovim inicijativama dokazujemo da  možemo dalje i sadržajnije da se povezujemo. Imate kao grad toliko prirodih i istorijskih lepota i siguran sam da možemo zajednički da napravimo sjajne rezultate“, poručio je Milan Jarić, pomoćnik  pokrajinskog sekretara za privredu i turizam.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops