A- A A+

Novopazarski bokseri pokazali dominaciju, najavljeno novo poglavlje plemenite veštine

Članovi i rukovodstvo Bokserskog kluba Novi Pazar, Bokserskog kluba „Dandi“ i predstavnici Sportskog udruženja borilačkih sportova Novi Pazar bili su gosti gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca. Povod -više nego sjajan, osvojene četiri zlatne, osam srebrnih medalja i dve bronza na državnom prvenstvu.

„Možemo biti više nego zadovoljni sa 14 osvojenih medalja. Rezultat je još jedan pokazatelj da Sportski savez Novi Pazar i uz podršku lokalne samouprave radi izuzetno dobar posao. Boks u Novom Pazaru razvija se uzlaznom putanjom i siguran sam da ćemo u dogledno vreme, u seniorskoj konkurenciji, imati vrhunske borce sa izuzetnim rezultatima“, poručio je generalni sekretar Sportskog saveza Nermin Zećirović, ističući da je ostvareni rezultat deo dugoročnog i ozbiljnog projekta da boks, ali i sport u celini dobiju mesto koje u Novom Pazaru tradiocionalno zaslužuju.

A da u odabiru profesionalnog sporta pored želje za takmičenjem i pobedom presudnu ulogu  među zaljubljenicima u boks ima tradicija, pokazuju i mladi članovi novopazarskih bokserskih klubova koji su se za plemeniti sport, prema sopstvenom priznanju opredelili ugledajući se na članove svojih porodica. Prema njihovim rečima dodatni razlozi da se profesionalno posvete boksu su samodisciplina, razvoj koordinacije pokreta, mogućnost da savladate ma kakav strah ali i činjenica da ovaj sport, ma koliko se njime bavili, kažu, ne postaje rutina.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops