A- A A+

Predstavnici škola iz Izmira u Novom Pazaru

Predstavnici bratskih škola iz Izmira posetili su Novi Pazar. Cilj posete je razmena obrazovnih i kulturnih sadržaja i iskustava između učenika i nastavnika iz dva grada. 
Osnovna škola "Bratstvo" i Ekonomska škola već sedam godina učestvuju u zajedničkom projektu razmene učenika i nastavnika sa školama ovog turskog grada. Direktorka izmirske škole "Sacide Ayaz İlk ve Ortaokulu" Nazan Tunđaj zahvalila se na prijemu i srdačnosti koju vidi u Novom Pazaru. "Mnoge stvari nas povezuju, istorija, kultura, orjentalni duh. Iskustva koja razmenjujemo sa školama iz Novog Pazara značajna su i dragocena. Na jesen će naši učenici doći u Novi Pazar i boraviti kod svojih vršnjaka, nakon čega ćemo organizovati uzvratnu posetu."
 
Direktor srednje stručne škole İzmir Narlidere Rasim Önel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi prvi put je u Novom Pazaru i zadovoljan je saradnjom sa novopazarskim školama. "Iskustva koja smo ovde videli prenećemo našim kolegama, s ciljem podizanja kvaliteta nastave. Ipak, važnije od toga je prijateljatvo koje smo napravili sa našim domaćinima."
Izmir je grad sa više od pet miliona stanovnika, među kojima su brojni Bošnjaci iz Sandžaka i Bosne i Hercegovine. Želimo da gradimo prijateljstvo na istoku i zapadu. Ovakvi projekti su važni i vredi ih negovati.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops