A- A A+

Održana Svečana akademija povodom 561. rođendana Grada Novog Pazara

Povodom 561.rođendana Grada Novog Pazara u Foajeu Kulturnog centra održana je Svečana akademija na kojoj su dodeljene plakete i povelje zaslužnim pojedincima i kolektivima. Obraćajući se prisutnima gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac istakao je da će ova godina za Novi Pazar iti istorijska kada su u pitaju investicije i kapitalni projekti.

“Bez auto puta preko Pešteri vrednost investicija će biti 160 miliona evra, u šta spada izgradnja Kliničkog centra čija je vrednost 70 miliona evra. Ne smemo zaboraviti završetak puta Novi Pazar- Tutin, a ove godine počeće i rekonstrukcija puta Raška -Novi Pazar. Tu je i izgradnja toplane na biomasu, pa izgradnja gasovoda” – rekao je Biševac.

Gradonačelnik Biševac je istakao da je Novi Pazar prepoznat kao mesto koje se stalno razvija i menja, da je postao regionalni centar ne samo Sandžaka već i šire. Gradonačelnik Novog Pazara podsetio je da je veliki doprinos pomenutim kapitalnim projektima dao Rasim Ljajić kome je poželeo brz oporavak nako saobraćajne nesreće.

Dobirnicima povelja i plaketa Grada čestitao je na trudu i zalaganju. Građanima Novog Pazara čestitao je predstojeće uskršnje praznike odnosno Bajram u zavisnosti od toga ko koji praznik slavi poželevši svima da čuvaju svoj grad i da on i dalje bude grad dobrih i plemenitih ljudi.

Dobitnici plaketa Novog Pazara za ovu godinu su: Budimir Đinović za dugogodišnji društveni doprinos, Kasim Zoranić za humanitarni rad, Ismet Sajtarić na ime razvoja poljoprivrede i Šemsudin Plojović za razvoj preduzetništva i inovacionih tehnologija.

Povelje Grada dodeljene su književniku Enesu Haliloviću, Regionalnom pozorištu i ministarki zaštite životne sredine Ireni Vujović, a za doprinos razvoju i umetnosti u prošloj godini.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops